Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om belastingvrij te schenken aan hun kinderen. Dit is aantrekkelijk, want al het geldt dat u belastingvrij schenkt gaat van uw erfenis af. Uiteindelijk hoeven uw erfgenamen daardoor minder erfbelasting te betalen. Belastingvrij schenken kan ik verschillende manieren. Wanneer u dit wilt doen, moet u wel rekening houden met bepaalde voorwaarden en regels. Welke opties zijn er nu eigenlijk precies om belastingvrij te schenken?

Jaarlijkse schenking

Als ouder heeft u de mogelijkheid om een jaarlijkse schenking aan uw kinderen te doen. Volgens de Belastingdienst gaat het in 2019 om een maximaal bedrag van €5428,- Elk jaar weer kunt u weer beroep doen op deze regeling voor belastingvrij schenken.

Eenmalige schenking om vrij te besteden

Eens in het leven van uw kind mag u een grotere belastingvrije schenken doen. Het is daarbij wel van belangrijk voor welke doeleinden uw kind de schenking gaat gebruiken. Wilt u een schenking doen die uw zoon of dochter vrij kan besteden? Volgens de Belastingdienst mag u in dit geval in 2019 maximaal €26.040,- schenken. De leeftijd van uw kind is daarbij wel relevant. Op het moment van de schenking moet uw zoon of dochter minimaal 18 en maximaal 40 jaar oud zijn.

Schenking voor een huis


Gaat uw zoon of dochter een huis kopen of verbouwen? Dan mag u eenmalig een hogere belastingvrije schenking doen. Volgens de Belastingdienst gaat het in dit geval om maximaal €102.010,- in het jaar 2019. Ook hiervoor geldt dat uw kind op het moment van schenken minimaal 18 en maximaal 40 jaar oud is.

Schenking voor een dure studie

Gaat uw zoon of dochter een dure studie doen? Ook daarvoor is het mogelijk om belastingvrij te schenken. Volgens de Belastingdienst gaat het hierbij om een bedrag van eenmalig €54.246,-. Wel zitten er een aantal voorwaarden aan. Bijvoorbeeld dat de studie minstens €20.000,- per jaar kost en dat uw kind niet eerder gebruik heeft gemaakt van een verhoogde vrijstelling zoals voor een eigen woning. Tevens geldt ook hiervoor de regel dat uw kind tussen de 18 en 40 jaar oud dient te zijn.

Advies nodig?

Hierboven staan de mogelijkheden voor belastingvrij schenken in het kort samengevat. Wilt u hier meer over weten en bent u daadwerkelijk van plan om een dergelijke schenking aan uw kind te doen? Dan is het verstandig om hierover in gesprek te gaan met een specialist. Een belastingadviseur in Hoofddorp kan u hierover uitstekend adviseren en vertelt u graag waarmee u allemaal rekening moet houden.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter