Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het bijhouden van de administratie is niet het meest geliefde klusje van meeste ondernemers. Toch is het belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Je bent als ondernemer namelijk verplicht om elk jaar een overzicht van jouw administratie op stellen. Ook de belastingaangifte moet ieder jaar gedaan worden. De afweging voor jou is: doe ik dit zelf of besteed ik dit uit aan een accountant?

Waarom een goede boekhouding zo belangrijk is

Een goed overzicht van jouw administratie is belangrijk. Niet alleen alle bedrijfsgegevens staan erin opgenomen, ook is dit de basis voor jouw laatste belastingaangifte. Door je administratie goed bij te houden voorkom je verrassingen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een boete van de Belastingdienst omdat je jouw belastingaangifte niet of niet volledig is ingediend. Naast jouw bedrijfsadministratie moet jouw bedrijfsadministratie aan een aantal eisen van de belastingdienst voldoen. Je bent namelijk verplicht om in ieder geval de volgende bewijsstukken aan te leveren:

  • Urenregistratie
  • Bankafschriften
  • Facturen
  • Reiskosten

Naast jouw verplichtingen aan de belastingdienst is het natuurlijk ook gewoon prettig om te weten hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Zo kun je op tijd inspringen als het financieel wat minder gaat.

Zelf doen of uitbesteden aan een accountant?

Of je jouw boekhouding nu uitbesteed of niet, het is belangrijk dat je jouw administratie goed bijhoudt. Zo kun je altijd snel acteren op nieuwe ontwikkelingen. Het is niet te zeggen of dat iedere ondernemer zijn administratie beter kan uitbesteden. Heb je een klein bedrijf of ben je ZZP-er? Dan is het niet verplicht om jouw boekhouding uit te besteden aan een accountant. Je kunt jouw administratie in principe gewoon zelf bijhouden. In dat geval moet je natuurlijk wel bereid zijn om je hierin te verdiepen en de nodige financiƫle kennis hebben.

Daarnaast is het afhankelijk van de bedrijfssituatie van jouw onderneming. Heb je naast het versturen van facturen ook veel te maken met inkoop, verkoop en diverse klanten? In dat geval zijn er andere regels van toepassing. Dit maakt het wellicht te complex om alles zelf bij te houden. Hulp van een expert is dan geen overbodige luxe. Heb je een groot bedrijf? Dan is het sowieso verplicht om een goedgekeurde accountantsverklaring bij de jaarrekening te voegen. Zo zie je maar, het is niet eenduidig te zeggen of je jouw boekhouding het beste zelf kan doen of beter kan uitbesteden aan een accountant.

Hulp van een accountant

Heb je geen idee waar je moet beginnen met jouw bedrijfsadministratie en wil je hier graag hulp bij? Een accountant in Amstelveen kan jou hier goed bij helpen. Je kunt hier terecht voor al jouw administratieve en belastingtechnische zaken.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter