Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Als een concept kan modern coworking zijn wortels vinden in 2005, waar Amerikaanse bedrijven begonnen met het adverteren voor kantoorruimte voor freelance werk in een gestructureerde omgeving. Coworking-pioniers zoals Brad Neuberg hoopt dat het samenbrengen van mensen met vergelijkbare interesses om te werken in een gemeenschappelijke ruimte hen zou helpen met de isolatiekwesties waarmee veel freelancers worden geconfronteerd.

Dit was de oorsprong; maar moderne technologische en culturele trends veranderden de ruimtes waarin aan coworking gedaan wordt. Op zoek naar een omgeving die vrij is van haantjesgedrag zijn sommige onafhankelijke zakenvrouwen begonnen met werken in coworking-ruimtes die enkel bedoeld zijn voor vrouwen. Niet alleen worden vrouwen minder geconfronteerd met haantjesgedrag in deze ruimten, ze kunnen netwerken en een gemeenschap opbouwen met andere vrouwen in hun sector. Hera Hub, een dergelijke coworking-ruimte, heeft drie locaties in de VS met een internationale locatie in Zweden. Om leden aan te trekken zijn de ruimtes smaakvol ingericht en serveren ze bronwater en verse koffie aan klanten.

Geen coworking space maar een community

Steeds meer evolueren gemeenschappelijke werkruimtes naar een gediversifieerd aanbod voor verschillende klanten, bedrijven en noden. Sommige Coworking-ruimtes in de stad bevatten nu sportscholen en zelfs yogalessen, terwijl anderen investeren in het bieden van een bedrijfsvriendelijke omgeving voor potentiële grote klanten die op zoek zijn naar meer kantoorruimte. Coworking-ruimtes ervaren ook technologische veranderingen die de rol die ze spelen in bedrijven verder beïnvloeden. Voorheen vereisten deze ruimte managers voor dag- en nachtdiensten om medewerkers te helpen die op alle uren binnenkwamen. Met de komst van software om coöperatiefaciliteiten te beheren met aanwezigheids- en boekingssystemen, is er geen behoefte meer aan menselijke inbreng. Vooruitgang in communicatie biedt Coworking-ruimtes ook de mogelijkheid om meer services te bieden die specifiek zijn aangepast voor klanten, zoals hulp van een accountant of een oppas.

 

Daarnaast bestaan er nu coworkingsbedrijven die klanten plaatsen aanbieden over heel de wereld. Een enkel abonnement volstaat om in zowel Sidney als Bangkok or New York dag en nacht een plaats te hebben waar je klanten kan ontvangen of in alle rust kan werken. Dit is erg populair bij zakenmensen die vaak reizen of langdurig weg zijn en digital nomads – freelancers die de wereld rondreizen terwijl ze werken.

Toch maar niet?

Vooral voor startups en ZZP’ers kan een coworking space veel voordelen bieden. Voor veel bedrijven is het echter geen optie. Maar hoe zit het met startups die steeds groter worden? De meeste startups die zijn begonnen in een shared-office ruimte krijgen op langere termijn behoefte aan een eigen ruimte. Om dit bekostigen moeten ze vaak geld lenen bij de bank. Echter is dit in sommige gevallen moeilijk om hier geld op te halen omdat de meeste startups geen winst maken. Vandaar dat steeds meer bedrijven hun geldvraag bij een tussen persoon of bedrijf neerleggen. Bridgefund is zo een bedrijf waar ondernemers terecht kunnen voor snelle aanvragen.

Wat betreft de vraag naar dynamische gedeelde kantoren, verwachten wij dat deze trend zich nog wel verder doorzet de komende jaren.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter