Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Een cv maken is moeilijk en er hangt vaak veel van af. Het loont vaak ook zeker om hier goed de tijd voor te nemen, want de eerste indruk die werkgevers van je krijgen hangt natuurlijk van je cv af. Alleen veel tijd steken in het maken van je cv is niet altijd genoeg, vaak worden belangrijke dingen vergeten en dat is heel erg zonde. Daarom zullen we aan de hand van de volgende checklist je helpen bij het creëren van een prachtig cv.

Maak je cv overzichtelijk en netjes

Een verzorgd cv weerspiegeld natuurlijk dat je verzorgt omgaat met je werk. Let er dus op dat het geen rommeltje wordt. Als je zelf handig bent met bewerkingsprogramma’s kun je al een heel eind komen, maar het makkelijkste is om je cv te maken op basis van een cv voorbeeld. Er zijn bepaalde websites voor die je kunnen helpen als je niet goed bent met het visueel bewerken. Deze websites bieden allerlei templates die je slechts in hoeft te vullen, makkelijker kan het haast niet.

Zet je laatste ervaringen bovenaan

Zet altijd de werkervaring die je als laatst hebt opgedaan bovenaan. Dit is namelijk het meest relevant voor de werkgever waar je solliciteert. Let hierbij op dat je ook alleen werkervaring toevoegt die relevant is voor de baan. Wat de beschrijving betreft geldt hetzelfde: hou het relevant. Ga dus niet te diep in op de details, dit kun je namelijk altijd nog doen als je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Het is belangrijk dat een werkgever snel de juiste informatie kan vinden.

Vraag een vriend of kennis of deze je cv door wilt lezen

Als je zelf alle checks hebt langsgelopen is het zeker aan te raden je cv ook nog eens door een vriend of kennis te laten controleren. Het gebeurt namelijk snel dat je bepaalde fouten over het hoofd ziet als je lang met dezelfde tekst bezig bent. Iets kan daarnaast voor jouw heel erg goed te begrijpen zijn, terwijl dat voor anderen helemaal niet zo is. Hier kom je dan ook snel achter.

Hopelijk kun je aan de hand van deze checklist makkelijk je cv opstellen zonder dingen te vergeten, succes!

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter