Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Flexplekken bieden vele voordelen. Om die reden maken steeds meer bedrijven en zelfstandige ondernemers gebruik van de flexplek. Uit onderzoeken is zelfs gebleken dat het gebruik van een dergelijke werkplek zorgt voor een hogere omzet en een hogere productiviteit.

Een flexplek heeft voordelen voor zowel de werknemer die op deze flexplek werkzaam is, als de werkgever. Flexplekken zijn doorgaans voor een korte tijd te huren; zelfs al vanaf één dagdeel. Daardoor is het gebruik van een flexwerkplek een stuk goedkoper.

Voordelen van een flexplek voor ondernemers en werknemers

Werk en privé

Een flexplek heeft meerdere voordelen, zeker voor zelfstandig ondernemers en werknemers. Zo is het soms beter om een plek buitenshuis te hebben. Een flexplek biedt de mogelijkheid zelfstandig te werken, zonder dat vrouw en kinderen het werkethos kunnen verstoren. Bovendien is dit voor het mentale aspect beter: er ontstaat een balans tussen werk en privé.

Uitbreiden van het netwerk

Het gebruik van een flexplek is bovendien goed voor het professionele netwerk. Tijdens het flexwerken ontmoet men verschillende mensen die ook op deze plekken te vinden zijn. Daardoor is het mogelijk nieuwe mensen uit verschillende sectoren te ontmoeten. Daarmee wordt het netwerk verder uitgebreid. Bovendien is het gebruik van een flexplek de ideale manier om ‘sociale vereenzaming’ tegen te gaan.

Professionele indruk

Cliënten en gesprekspartners ontvangen werkt het best in een representatieve omgeving. Wie cliënten of relaties wil ontvangen, kan dit het best in een professionele ruimte doen. Zakelijke relaties thuis ontvangen oogt minder professioneel.

Voordelen voor werkgevers

Werkgevers hebben bovendien voordeel bij het gebruik van een flexplek. Het is minder duur en bovendien minder ingewikkeld om een geschikte werknemer te vinden.

Vastgoedkosten

De vastgoedkosten van een bedrijf spelen een belangrijke rol en kunnen de winst drukken. Door minder geld uit te geven aan de huur van een groot kantoor of de inventaris, kunnen deze kosten worden bespaard. Daardoor is het mogelijk een kleiner kantoor te nemen, waardoor de huur lager wordt.

Woon-werkverkeer

De meeste bedrijven bieden een reiskostenvergoeding. Deze vergoeding kan omlaag worden gebracht als de medewerker dichtbij huis werkt. Ruim twee derde van alle flexwerkers vindt een gunstige ligging belangrijk. Werknemers zijn minder lang onderweg van huis naar werk. De kilometervergoeding kan omlaag en bovendien dragen flexplekken bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.