Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ben je verantwoordelijk voor de koffiebekertjes van flexplekken? Dan weet je dat na de WiFi, koffie waarschijnlijk één van de belangrijkste vereisten is wanneer je flexplekken aanbiedt. Als er geen koffie is als de koffiebekers op zijn, wordt hier continu naar gevraagd en is het belangrijk om deze aan te vullen. Heb je er wel eens bij stilgestaan of de koffiebekers die je gebruikt duurzaam zijn? Misschien niet. In dit artikel laten we zien op welke manier koffiebekers verduurzaamd worden.

Hoe kan een wegwerpbare koffiebeker duurzaam zijn?

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema, een thema dat niet meer te vermijden is. Wanneer je flexplekken verhuurt heb je te maken met denkers en creatievelingen, zij zijn zich bewust van thema´s rondom duurzaamheid en hechten er waarde aan als hier invulling aan wordt gegeven. Door duurzame koffiebekers aan te bieden, kun je hen inspireren om over duurzaamheid na te denken en hen laten ontdekken hoe dit voor wegwerpbare koffiebekers kan werken. Milieuvriendelijke / duurzame koffiebekers dienen aan de volgende vereisten te voldoen:

  • Materiaal moet op de juiste manier te verwerken zijn als koffiebekers weggegooid worden. Door voor koffiebekers te kiezen die biologisch afbreekbaar zijn, kan de natuur er geen schade van ondervinden als een koffiebekertje in de natuur terecht komt. Het koffiebekertje zal immers afgebroken worden.

  • Omdat dit proces niet zo snel gaat, is het belangrijk om koffiebekers in te zamelen en dit proces te ondersteunen. Zo kunnen koffiebekers op de juiste manier vergist worden en kan het materiaal daarna als compost gebruikt worden.

  • Naast het verwerken van afval zijn er om een koffiebekertje heen nog veel meer processen gaande. Denk aan de productie en het vervoer, er wordt CO2 uitgestoten en dat dient gecompenseerd te worden. Dit is mogelijk door het aanplanten van bomen te financieren (die deze CO2 uit de lucht halen) of door projecten te ondersteunen waarmee er elders op de wereld CO2-uitstoot wordt verminderd.

  • Ondanks de duurzame manier waarop koffiebekers geproduceerd en verwerkt kunnen worden, helpt het om het gebruik van koffiebekers te reduceren. Zo kan de CO2 uitstoot (die er ondanks de compensatie toch is) verminderd worden en hoeven er minder koffiebekers ingekocht te worden. Om dit mogelijk te maken wordt er op koffiebekers vermeld dat een koffiebeker het best een aantal keer gebruikt kan worden. Wanneer dit door middel van een bedrukking wordt aangeven, merk je dat koffiebekers vaker gebruikt worden. Werkt dit niet? Dan kan men eventueel persoonlijk gewezen worden op het feit dat het beter is om koffiebekers vaker te gebruiken. Zo dragen jullie je steentje bij om stil te staan bij duurzaamheid, iets dat we nu al doen en in in de toekomst steeds belangrijk wordt.

Halo Green Cups is een initiatief van www.goedkopekoffiebekers.nl. Een initiatief waarmee wegwerpbare koffiebekers duurzaam zijn gemaakt.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter