Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het is een droom van veel mensen, een eigen bedrijf starten, maar wat zijn belangrijke zaken om op te letten. Als je er over denkt komen toch die twijfels weer om de hoek kijken. Hoe begin ik eigenlijk? En ga ik wel genoeg verdienen? Het starten met een eigen bedrijf is spannend en heeft zeker ook risico’s. Maar wat zo vaak het geval is met spannende dingen, je wilt het toch doen. Een paar tips om een vliegende start te maken, als je er voor kiest om een bedrijf te starten.

Tip 1: Bereid je goed voor

Zorg dat je een scherp beeld hebt van wat je wilt gaan doen, en hoe je dit wilt gaan realiseren. Oriënteer je op de markt, is er vraag naar je product of dienst? Kennis over de verkoopbaarheid van je product/dienst is erg belangrijk. Al deze informatie kun je vastleggen in een ondernemersplan. Kijk kritisch naar je pannen en laat vrienden of familie hier ook naar kijken. Een ondernemersplan schrijf je ten eerste voor jezelf, neem in dit plan je doelen mee. Dit kan bijvoorbeeld zijn, over een jaar wil ik beginnen en de volgende stappen moet ik nog uitvoeren voordat ik kan starten met mijn bedrijf. Denk hier aan het volgen van een cursus, of het opbouwen van voldoende netwerk. Zo heb je een goed beeld van waar je staat en waar je naartoe wilt gaan.

Tip 2: Administratie uitbesteden.

Een goed lopend bedrijf staat of valt bij een goede administratie.

Misschien is het als startende ondernemer verleidelijk om alles zelf te doen. Maar misschien kun je beter de tijd die je besteed aan de administratie, besteden aan werkelijk geld verdienen voor je bedrijf. Het is zeker het overwegen waard, want een goede administratie is van levensbelang voor je bedrijf. Voor veel startende ondernemers is de administratie een lastige en tijdrovende bijkomstigheid. Voor de belastingaangifte, en voor het overzicht in openstaande rekeningen, en de nog te ontvangen betalingen is het belangrijk hier een goed overzicht in te hebben en te houden. Denk goed na of je naast het werken aan je bedrijf ook nog een paar uur per week de administratie wilt doen, of besteed je dit uit?

Tip 3: Verzekering afsluiten.

Als je in loondienst bent, dan ben je vaak via je werkgever verzekerd. Al je zelf ondernemer bent dan ben je dit niet. Veel startende ondernemers denken hier niet genoeg over na.  Een verzekeringskantoor kan helpen bij het afsluiten van de juiste verzekeringen. Er wordt namelijk vaak geroepen dat deze verzekeringen onbetaalbaar zijn en je beter een spaarpotje achter de hand kunt hebben voor als je ziek wordt. Maar hoeveel ondernemers er zo’n spaarpotje hebben en hoeveel geld hier dan in zit is bar weinig. Veel ondernemers zijn niet goed voorbereid op arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid of de andere risico’s die ze lopen. De gevolgen zijn namelijk vaak zo groot dat het het einde van je bedrijf kan betekenen, of erger nog dat je financieel alles kwijtraakt. Kijk goed naar je eigen situatie en laat je vooral onafhankelijk informeren over de risico’s die je neemt. Probeer deze risico’s ook zo minimaal te laten zijn en kijk welke verzekeringen er voorhanden zijn, wat ze kosten en of de kosten opwegen tegen de risico’s.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter