Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De tijd dat we allemaal op vaste tijden op kantoor werken is verleden tijd. Door de technologie van tegenwoordig is het mogelijk om in plaats van een kantoor een flexplek te huren, personeel thuis te laten werken of een heel team vanaf een afstand aan te sturen. Dit kan gunstig zijn vanuit financieel oogpunt, maar ook wanneer werknemers erg lang moeten reizen om op de werkplek te komen. Het ‘nieuwe werken’ kan in dit geval gunstig zijn voor de productiviteit. Maar hoe pak je het als eigenaar van een bedrijf aan als je over wilt gaan op deze vorm van werken?

Hanteer duidelijke richtlijnen

Wanneer je werknemers thuis aan de slag mogen of gaan werken vanaf een flexplek, is het belangrijk om duidelijke richtlijnen op te stellen. Het nieuwe werken neemt veel vrijheid met zich mee, maar het is wel belangrijk dat deadlines worden gehaald en je personeel bereikbaar is tijdens werktijd. Maak een document aan met richtlijnen waarin staat wat de werktijden zijn. Is het bijvoorbeeld mogelijk om iets eerder te beginnen? En is later beginnen ook een optie? Zo ja, tot hoe laat mag er gewerkt worden? Denk daarnaast ook na over een manier waarop je kunt zien dat je werknemer aan het werk is, bijvoorbeeld door zich aan te melden op Skype of een ander chatprogramma.

Opslaan van documenten

Ook al werkt je personeel op verschillende locaties, het is wel de bedoeling dat alle documenten op één plek worden opgeslagen. Zo blijft alles overzichtelijk. Een goede oplossing is dan ook werken in de cloud. Dit is een samenvoeging van alle bestanden (inclusief back-up) en software die je nodig hebt om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Deze draaien op servers, zodat de programma’s en software altijd beschikbaar zijn op de gewenste momenten. Wil je graag hulp bij een efficiënte inrichting hiervan? Neem dan contact op met een expert die zich richt op het ontwerpen van computernetwerken.

Organiseer regelmatig een meeting

Ook al heb je tijdens de werkzaamheden als team onderling contact, het is wel belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan teambuilding. Organiseer regelmatig een meeting (bijvoorbeeld eens per maand) op een plek die goed te bereiken is voor iedereen. Zoek ook naar een locatie die wat betreft de reistijd gunstig is voor iedereen. Of wissel dit af zodat er de ene maand wat meer reistijd is en de andere keer weer iets minder. Tijdens de meeting neem je de belangrijkste punten door en sluit je bijvoorbeeld af met een gezellige borrel of etentje.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter