afvalscheiding verbeteren

5 tips om de afvalscheiding op de werkvloer te verbeteren

Een goede afvalcontainer kan jou erg helpen om de afvalscheiding op de werkvloer te verbeteren. Hier lees je nog 5 andere tips om ervoor te zorgen dat ook jouw werk goed omgaat met bedrijfsafval.

Tip 1: Betrek iedereen

Een gezamenlijk doel kan ervoor zorgen dat iedereen betrokken is bij het verbeteren van de afvalscheiding. Afvalscheiding binnen een kantoor zal je toch echt samen moeten doen. Als één iemand hier heel erg gepassioneerd over is maar de rest gooit gewoon alle afval op één hoop, dan heeft dit natuurlijk niet zoveel zin. Een gezamenlijk doel hebben en iedereen in dit project betrekken, helpt om jouw afvalscheiding op de werkvloer te verbeteren.

Tip 2: Waar zet je de afvalbak?

Om afvalscheiding te promoten, is het belangrijk dat de afvalbak op een strategische plek staat. De afvalbak moet voor iedereen in de buurt zijn en op een plek waar iedereen gemakkelijk bij kan komen. Als je hem namelijk op een plek zet waar nooit iemand komt, dan is het lastiger voor iedereen om zich te motiveren om ook daadwerkelijk naar de afvalbak te lopen.

Tip 3: Waar komt je afval vandaan?

Het is belangrijk om binnen het bedrijf onderzoek te doen waar de afvalstroom vandaan komt. Als je weet waar de afval vandaan komt, dan weet je ook waar het scheidingsproces moet starten. Dit in kaart brengen kun je met je hele team doen, zodat alle neuzen dezelfde kant opstaan.

Tip 4: Leeg de afvalcontainers regelmatig

Het regelmatig legen van de afvalcontainers werkt echt motiverend voor het team. Daardoor is er ook altijd plek om het afval goed te scheiden. Als de papierbak bijvoorbeeld altijd vol zit, omdat hij niet tijdig wordt geleegd, dan zijn mensen natuurlijk eerder geneigd om hun afval in het restafval te gooien. Het tijdig legen van de afvalcontainers kan dus erg helpend zijn. Het huren van rolcontainers bij  MillieuServiceNederland om zeker te weten dat je afvalcontainers altijd tijdig geleegd worden.

Tip 5: Verminder je afval

De beste tip uit dit rijtje: probeer ook echt jouw afval te verminderen. Hoe minder je afval hoeft te scheiden, hoe makkelijker het natuurlijk is. Waar kun je in je bedrijf de afval verminderen? Kun je bijvoorbeeld bepaalde producten omwisselen in producten die minder afval creëren? Op die manier maak je het afval scheiden ook weer een stuk makkelijker in de afvalcontainer.