archiefkast

Archiefkast: onmisbaar voor een geordende werkplek!

Een archiefkast op je werkplek plaatsen is helemaal geen slecht idee. Hoewel online opslag in de cloud steeds populairder worden, zijn nog lang niet alle documenten online. Archiefkasten zijn daarom nog altijd handig om belangrijke documenten op papier in op te slaan. We zetten de grootste voordelen en allerlei types voor je op een rijtje. 

De grootste voordelen van een archiefkast

Met een archiefkast kun je je werkplek volledig opruimen en ordenen, zodat je kunt werken in een rustige omgeving. Vervolgens kun je alle documenten snel terugvinden in je nieuwe archiefkast. Je bent dus niet zo snel meer belangrijke papieren kwijt. Dit leidt allemaal tot een groot voordeel: productiviteit. Je bent minder tijd kwijt met zoeken naar belangrijke papieren en de rust in je werkplek zorgt voor meer rust en dus voor meer productiviteit.

Zo’n opgeruimde werkplek zorgt ook nog eens voor minder stress. Hoe leger je werkplek, hoe minder je gestrest kunt raken van de rommel die je hebt liggen. Met een archiefkast kun je de rommel netjes ordenen en opbergen en een rustige omgeving creëren.

Verschillende typen archiefkasten

Archiefkasten zijn erg gewild bij veel ondernemers door hun hoge functionaliteit, makkelijke opbergruimte en verhoogde productiviteit. Vanwege de hoge vraag zijn er veel verschillende modellen archiefkasten beschikbaar, dus ook zeker een voor jou. In het volgende lijstje vind je de meest voorkomende archiefkasten en hun unieke eigenschappen.

Draaideurkasten: populairste optie

Zoals de naam al doet vermoeden, kent deze archiefkast deuren die naar buiten toe open kunnen draaien. Daarom nemen ze wel wat ruimte in beslag, aangezien de deuren volledig open moeten kunnen. Heb je dus geen ruime werkplek, is deze archiefkast niet direct de beste optie voor jou. Voor grotere werkplekken is deze optie ontzettend populair.

Roldeurkasten: ideaal voor kleine ruimtes

Het grootste probleem van de draaideurkast is met de roldeurkast direct opgelost. In plaats van naar buiten openslaande deuren kent deze kast een roldeur, die zichzelf oprolt binnen de kast. Daarom is een roldeurkast uitermate geschikt voor de kleinere ruimtes en kantoorpanden.

Schuifdeurkasten: ook te gebruiken als roomdivider

Net zo compact als de roldeurkast is de schuifdeurkast. Ook deze deuren blijven altijd binnen de kast, zodat er weinig extra ruimte benodigd is. Het grote nadeel hiervan is wel dat er altijd maar een kant tegelijkertijd open kan. Vaak zijn schuifdeurkasten wat hoger en groter, wat twee grotere voordelen met zich meebrengt. Je kunt deze kast in het midden van een ruimte zetten en daarmee gebruiken als roomdivider. Ook verbetert zo’n schuifdeurkast de akoestiek van de ruimte waar je hem inzet. 

Dossierkasten of hangmapkasten

Deze kasten zijn speciaal gemaakt om dossiermappen in op te bergen. Als je dus meerdere grote dossiers hebt die je overzichtelijk wilt opbergen, is dit de ideale kast voor jouw kantoor. Deze kast is vooral in trek bij wat grotere kantoorpanden.

Archiefkasten hebben dus veel voordelen én een hele hoop personalisatiemogelijkheden. Kies dus snel een plek uit waar jouw nieuwe archiefkast kan komen te staan en ga er zo snel mogelijk een halen voor een rustige en geordende werkplek.