Detachering schoonmaakpersoneel

Het schoonhouden van het bedrijf is onontbeerlijk om de medewerkers beter te laten werken en om een goede indruk te maken op de klanten. Maar pas op: dit betekent niet dat het bedrijf zijn eigen schoonmaakploeg moet opzetten, die moet opdraaien voor alle tegenslagen die dit proces met zich meebrengt! Heeft u outsourcing als een mogelijkheid overwogen? Gewoon voor jullie helpt u graag verder.

Steeds vaker brengt het uitbesteden van de schoonmaak van de organisatie voordelen met zich mee die veel verder gaan dan het hebben van een geschikte plaats voor het gebruik, ook met betrekking tot het management in het algemeen. Wat vindt u ervan om de belangrijkste voordelen van outsourcing van deze dienst te kennen? Kijk eens:

Wat zijn de voordelen van outsourcing?

In feite is dit soort uitbesteding in staat om echt positieve gevolgen te hebben voor het bedrijf, zolang het maar op de juiste manier gebeurt. Op deze manier zijn de belangrijkste voordelen onder meer:

Kwaliteit
Met de samenwerking van een gekwalificeerd bedrijf dat zich uitsluitend toelegt op zakelijke reiniging, zal het kwaliteitsniveau van de reiniging in uw organisatie naar een hoger niveau worden getild. En dit heeft ook te maken met de omvang van de investeringen die de aanbieder heeft gedaan op zoek naar betere resultaten.

Bovendien, in het geval van tekorten, iets heel gebruikelijk in deze sector, het ingehuurde bedrijf heeft een team van Technical Reserve, die u toelaat om snel te vervangen de ontbrekende werknemer, niet verlaten leeggelopen de reiniging van het bedrijf.

Efficiëntie
Juist door het niveau van expertise in de praktijk van zijn activiteiten kan een externe schoonmaakdienstverlener veel efficiënter werken.

Door gebruik te maken van eigen methoden en processen, naast een resultaatgericht management, is het voor het uitbestede bedrijf veel gemakkelijker om een maximale productiviteit van het team te bereiken, wat leidt tot betere resultaten.

Focus op de eindactiviteit
Als de kernactiviteit van uw bedrijf in een andere sector ligt dan de schoonmaaksector, kan uw bedrijf door het uitbesteden van deze sector aandacht, inspanningen en middelen gaan besteden aan wat echt belangrijk is voor de groei van uw bedrijf.

Stel je bijvoorbeeld een winkelcentrum voor. Zonder de uitbesteding van schoonmaakdiensten zou het bedrijf moeten stoppen met het aanbrengen van verbeteringen in de food court, bijvoorbeeld om te kunnen zorgen voor sanering binnen bepaalde normen.

Hetzelfde gebeurt met uw bedrijf! Door exclusieve toewijding te kunnen bieden, wordt de concurrentiekracht van uw bedrijf groter en dus ook het resultaat beter.

Kosten
Het is bekend dat outsourcing de kosten van het bedrijf kan verlagen, en dit is een van de belangrijkste voordelen. Door het uitbesteden van reiniging kan het bedrijf minder uitgeven aan de verspilling van producten en machines, naast lagere kosten bij wisseling van personeel, vervanging tijdens vakanties en afwezigheden.

Bovendien heeft een gespecialiseerd reinigingsbedrijf meer kennis over de processen, waardoor een grotere productiviteit of schaalvergroting mogelijk is, hetzij door de toepassing van procedures en specifieke opleidingen en/of door het gebruik van de juiste apparatuur / machines.

Het uitbesteden van de netheid van uw bedrijf zorgt voor meer kwaliteit, efficiëntie en toewijding aan het bedrijf, evenals kostenoptimalisatie. Hiervoor is het echter van groot belang om de juiste leverancier te kiezen, zodat het hele contract volgens plan wordt uitgevoerd.