flexplek

Waar moet een flexplek aan voldoen?

Steeds meer kantoren stappen over op flexplekken. Collega’s hebben geen vaste plekken meer, maar kunnen elke dag op een andere plek zitten. Dat is vooral praktisch bij bedrijven waar veel parttimers werken of waar veel mensen buiten de deur werken. Heb jij een kantoor waarbij de meeste mensen fulltime werken, dan blijkt dat een flexplek niet zo goed werkt. Mensen houden van structuur en kiezen uit gewoonte elke dag dezelfde plek. Wanneer je ervoor kiest om flexplekken op kantoor te maken, moet je met het volgende rekening houden.

Een goede wifi verbinding

Wanneer je overstapt op flexplekken, is het uiterst belangrijk dat de wifi zijn werk goed doet. Bij vaste computers wordt vaak gewerkt met een netwerkkabel, maar wanneer je flexplekken hebt wordt er met laptops gewerkt en is er dus een goed wifi netwerk nodig. Daarnaast moet er dan ook een nieuwe printer gekocht worden wanneer deze nog niet draadloos werkt. Wel zo handig als je een goede laserprinter in kleur hebt, dat deze dan ook door iedereen via wifi gebruikt kan worden!

Verstelbare bureaus

Volgens de arbo moet iedereen sowieso een verstelbaar bureau hebben, zodat deze aangepast kan worden op de persoon die eraan werkt. Wanneer je flexplekken op kantoor hebt, is dit nog veel belangrijker. Dan zit er namelijk waarschijnlijk elke dag iemand anders aan het bureau! Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor bureaus zit ook versteld kunnen worden naar een sta-stand. Het is bewezen dat 8 uur per dag zitten slecht is voor het lichaam en dat het belangrijk is om eens in de zoveel tijd te staan.

Beschikbare laptopstands en dockingstations

In een bedrijf met flexplekken, wordt dus veel met laptops gewerkt. Echter is een laptop vaak niet echt ergonomisch verantwoord, omdat je dan snel gebogen gaat zitten doordat het scherm te laag staat. Daarom is het slim om overal laptopstands, toetsenborden en muizen weg te zetten. Zo kunnen de laptops hoger geplaatst worden, maar kan er toch op een normale hoogte gebruik gemaakt worden van het toetsenbord en de muis. Zijn er mensen die echt de hele dag op kantoor werken, dan is het voor hen wellicht prettig om de laptop in een dockingstation te zetten zodat er gewoon op één of meerdere schermen gewerkt kan worden.