Meer halen uit je Office pakket? Doe een Excel cursus

In dit artikel gaan we in op Microsoft Office en 365, en we praten over het verschil tussen die twee. Je kunt er veel mee doen, als je ze gedetailleerd kent. Als je die kennis niet hebt, dan zou je het volgen van cursussen kunnen overwegen, zoals een cursus Excel, dat een onderdeel is van zowel Office als 365.

Microsoft Office en 365

Microsoft biedt voor kantoorautomatisering het softwarepakket Office aan voor lokaal gebruik. Dat betekent dat het werkt zonder internetaansluiting. De kern ervan bestaat uit een tekstverwerkings-, een rekenblad- en een presentatieprogramma. Die worden Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint genoemd. Microsoft Office is een softwarepakket dat je koopt. Daarnaast bestaat er Microsoft 365, waarvoor je regelmatig een bedrag betaalt voor het gebruik ervan. Dit noemt men dat je software gebruikt als een service en je hebt er een internetaansluiting voor nodig. Net zoals Office biedt 365 veel functionaliteit en als je door gebrek van kennis alleen een klein gedeelte daarvan gebruikt, dan is dat jammer. Om die uit te breiden, zou je een Microsoft 365 training kunnen volgen.

Microsoft 365 training

Een training over Microsoft 365 is aan te bevelen als je daarmee wilt gaan werken, om in ieder geval de basisfuncties te leren gebruiken. Omdat je Microsoft 365 in combinatie met het internet gebruikt, omvat het ook Outlook, een email- en agendaprogramma. Microsoft 365 training dekt alle aangeboden programma’s. Zo’n training hoeft niet in detail op alle functionaliteit in te gaan. Daarvoor zou je aansluitend cursussen kunnen volgen die verder gaan. Excel is een programma dat je prima als een relatief simpel rekenblad kunt gebruiken. Maar je kunt er veel meer mee. Als je dat wilt, zou je een cursus Excel kunnen volgen.

Cursus Excel

Zoals gezegd is Excel een onderdeel van zowel Office als 365. Het is een elektronisch rekenblad dat je heel goed voor de boekhouding kunt gebruiken. Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, allemaal geen probleem. Dan maak je echter op een zeer beperkte manier gebruik ervan. Het bezit onder meer ook wiskundige, statistische, trigonometrische, logische en databasefuncties. Je kunt bijvoorbeeld trends in gegevens ontdekken. Omdat Excel ook grafieken kan maken, wordt het gebruikt om het management te informeren. Als je die functionaliteiten wilt leren gebruiken, is een cursus over Excel nuttig.