Waarom een mbo-opleiding leisure niveau 4 kiezen?

Vind je het leuk om gasten te vermaken? Ben je een organisatietalent? En kan jij een team motiveren en aansturen? Een mbo-opleiding niveau 4 in de richting van leisure staat jou dan misschien wel op het lijf geschreven. Met een diploma op zak kun je nog allerlei kanten op gaan. Werkzaam zijn op een camping, hotel, bungalow- of attractiepark: jij kan het allemaal. Altijd en overal. In dit blog vertellen we waarom je nog meer een mbo-opleiding niveau 4 in de richting van leisure moet kiezen.

Voldoende werkgelegenheid binnen de leisure branche

Wie dacht dat het werk binnen de leisure industrie enkel draait om seizoenswerk heeft het mis. Jaar in jaar uit zijn diverse werkgevers weer op zoek naar goed opgeleid personeel. Sterker nog, ook tijdens de wintermaanden zijn plekken zoals bungalowparken geopend in Nederland en kun je aan de slag in een animatieteam bijvoorbeeld. Maar hier houden de mogelijkheden niet bij op. Buiten Nederland zijn er nog veel meer kansen. Wat dacht je van werken op een camping in een warm gebied zoals de Canarische Eilanden in de winter? Of ben jij eerder te vinden op een locatie in de sneeuw en bergen? Er zijn meer dan voldoende locaties waarbij jouw leisure achtergrond van pas komt. 

Je wordt breed opgeleid

Je wordt tijdens een mbo-opleiding leisure niveau 4 breed opgeleid, zodat je van alle markten thuis bent. Na het afronden van deze opleiding beschik jij over de kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan binnen de recreatieve branche. Geen uitdaging ga jij uit de weg en daarbij kun je ook goed een team aansturen. Jij bent het aanspreekpunt en bedenkt nieuwe, verfrissende ideeën om de gasten nog beter te entertainen. Je kunt uiteraard ook kiezen om door te stromen naar het hbo. Er zijn voldoende hbo-studies die aansluiten op deze opleiding. Je kunt zelf bepalen hoe jouw verdere loopbaancarrière er uitziet. 

De wereld ligt aan je voeten 

Het Engelse woord ‘leisure’ betekent vrijetijdsbesteding. Dit is een ontzettend omvangrijk woord. Vrijetijdsbesteding komt namelijk in vele vormen terug. Zo kun je werken in de animatie of recreatie. Denk hierbij aan werkzaam zijn op een camping, hotel, bungalowpark of in een attractiepark zoals de Efteling. Hierbij zorg jij ervoor dat gasten op hun vakanties of dagjes weg van A tot Z vermaakt worden en werk je goed samen met je collega’s. Zo kun je leuke evenementen organiseren, maar begeleidt je de gasten ook tijdens recreatieve activiteiten of tijdens uitstapjes. Ook heb je leidinggevende kwaliteiten die je bij je toekomstige baan kunt gaan inzetten. Je kunt echt alle kanten op met een mbo-opleiding leisure niveau 4.