Hoe maak ik mijn website beter vindbaar via Google?

Als je een website hebt, bijvoorbeeld om producten op te verkopen, dan is het erg belangrijk dat die goed vindbaar is, met name in de veelgebruikte browser Google. Als je website niet goed vindbaar is, zul je namelijk weining bezoekers hebben en zal dit ook zeker weinig conversie opleveren. Want als iemand je site niet kan vinden kan hij je producten of diensten ook niet bestellen, kan hij geen contact opnemen, etc. Daarom is het belangrijk je website goed vindbaar te maken via Google. Dat kan je bijvoorbeeld doen met linkbuilding. Daar zullen we je in dit artikel dan ook wat meer over gaan vertellen.

Wat kan je bereiken met linkbuilding?

Je zult je misschien afvragen wat je dan precies kan bereiken met linkbuilding. Voordat we daar verder op ingaan is het belangrijk om te weten wat linkbuilding nou eigenlijk precies is. Als je aan linkbuilding doet probeer je zoveel mogelijk links op andere sites te plaatsen, die verwijzen naar jouw website. Dit moeten wel relevante links zijn, anders werkt het niet. Het doel van linkbuilding is dat je meer bezoekers naar de website krijgt. Door de linkbuilding komt je website namelijk hoger in de ranglijsten van Google te staan en is hij dus ook beter vindbaar. Als je meer bezoekers op je website wenst, is het dus zeker een goed idee om aan linkbuilding te gaan doen.

De verschillende soorten linkbuilding

Er zijn een heleboel verschillende soorten en manieren waarop je aan linkbuilding kan doen. Denk aan externe backlinks, internationale linkbuilding en interne linkbuilding. We zullen de verschillende soorten even wat verder toelichten. Externe backlinks zijn de links waar we het net al over hadden: de links die op een andere website worden geplaatst en die verwijzen naar jouw website. Dit is een veelgebruikte linkbuildingstrategie. Als je wil dat jouw website ook goed gevonden kan worden in het buitenland, is het verstandig om ook aan internationale linkbuilding te doen. In overleg met experts kan je hier een goede strategie voor creeëren. Daarnaast bestaat er ook nog interne linkbuilding. Dat zijn de links in jouw eigen website, die ook weer verwijzen naar een pagina of gedeelte in jouw website en zijn ook zeker belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid.

Geplaatst in: SEO