Een nieuwe stap in je carrière

Het leven kent vele mooie momenten en tegenslagen. Dit alles heeft te maken met jouw carriere. In jouw carrière onderneem je stappen om een beter persoon van jezelf te maken. Zo kun je vele cursussen volgen om jezelf te specificeren in iets specifieks, maar kun je ook van alles ‘proeven’ om van alles een beetje te weten te komen. Wanneer je jezelf gaat specificeren in een bepaald vak, kies je wellicht ook voor een nieuwe baan. Met verschillende cursussen, bijscholing en een nieuwe baan maak je een enorme sprong in je carrière. Je bent jezelf aan het ontwikkelen en gaat je kennis uitoefenen met een nieuwe baan. Maar bij een nieuwe baan hoort natuurlijk een nieuwe werkplek!

Het inrichten van jouw nieuwe werkplek

Je gaat beginnen bij een nieuwe baan. Een nieuwe werkomgeving, nieuwe collega’s, nieuwe methodes, het komt allemaal op je af. Het is erg wennen in een nieuw bedrijf en zul je je snel thuis moeten voelen. Om je snel thuis te voelen, kun je jouw werkplek geheel zelf inrichten. Schrijfwaren, een goede laptop, een juist bureau en een goede bureaustoel, zelf mag je het uitkiezen. Nu zijn schrijfwaren en een nieuwe laptop nog niet zo lastig om te kiezen, omdat je weet wat je nodig hebt. Alleen een bureau en een juiste bureaustoel, waar zijn die te verkrijgen? Neem eens een kijkje op bureaustoelshop.nl! Hier vind je verschillende soorten bureaustoelen die bij jou passen. Een juiste bureaustoel beschikt over een goede zithouding en een terugvering om nooit een verkeerde houding aan te houden. Neem snel een kijkje!

Nieuwe collega’s, hoe ga je er mee om?

Bij een nieuwe omgeving met nieuwe collega’s is het vooral wennen. Een tip is om vooral jezelf te blijven. Het is natuurlijk niet fijn als iedereen maar op je af komt rennen, maar dek jezelf ook niet helemaal in. Overigens, wanneer je jezelf gaat insluiten en met niemand een praatje maakt, zal dit geen pluspunt zijn op de werkvloer. Kortom: door jezelf juist open te stellen en enthousiast gesprekken te voeren met collega’s, zijn deze collega’s makkelijker te bereiken wanneer je ze nodig hebt. Vooral in het begin van de periode dat je bij jouw nieuwe baan aan het werk bent, zul je hulp nodig hebben van deze collega’s. Door jezelf open te stellen, sociaal te zijn en af en toe een praatje te maken, gaat dit helemaal goed komen!

In het begin van de periode zal het vooral even wennen zijn, maar dat is heel normaal! Je hebt een nieuwe, grote stap gemaakt in je carrière én bent jezelf constant aan het ontwikkelen. Blijf deze stappen zetten en je zult heel veel gaan bereiken. Keep up the good work!