tekstschrijver

Teksten schrijven voor anderen als seo tekstschrijver

Een seo tekstschrijver schrijft teksten voor anderen. Seo teksten zijn teksten die zo worden geschreven dat ze goed vindbaar zijn door de zoekmachines. Dit kunnen allerlei soorten teksten zijn. Bijvoorbeeld een blog waarin vragen worden behandeld, maar ook productteksten voor een webwinkel. Vrijwel elk bedrijf heeft baat bij teksten van een goede seo tekstschrijver. Wil je dus in die richting gaan werken, dan zijn er veel mogelijkheden. En het leuke is dat je als tekstschrijver over elke branche kan schrijven. Blijf je bij het bekende of kies je ervoor jezelf heel breed te oriënteren om zo kennis op te doen van bedrijven waar je normaal nooit meer in aanraking komt?

Jezelf specialiseren als seo tekstschrijver

Om seo teksten te schrijven, moet je natuurlijk wel weten aan welke voorwaarden deze teksten moeten voldoen. Er worden hele studies gedaan om te achterhalen op welke criteria een zoekmachine als Google de teksten uitzoekt. Soms veranderen deze criteria ook, waardoor het een leuke uitdaging is om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daardoor kan je jezelf profileren als seo tekstschrijver. Schrijf jij teksten die zonder uitzondering bovenaan in Google verschijnen? Dan staan bedrijven in de rij om jou in te schakelen als tekstschrijver.

De voordelen van het werken als seo tekstschrijver

Het werken als tekstschrijver heeft veel voordelen. Veel tekstschrijvers werken als zelfstandige en bepalen daardoor zelf hun werktijden. Hierdoor kan je het teksten schrijven ook als bijbaan of parttime baan uitvoeren. Bijvoorbeeld tijdens de uren dat je kinderen naar school zijn of in de avonduren en het weekend als je vrij bent van je baan in loondienst. Daarbij bepaal je als zelfstandige zelf je uurtarief, alhoewel dit natuurlijk wel in overeenstemming moet zijn met de teksten die je levert.

Kennis van seo komt altijd van pas

Als seo tekstschrijver moet je goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen dit gebied. En daardoor schrijf je niet alleen goede teksten, maar kan je deze kennis ook op meerdere gebieden gebruiken. Bijvoorbeeld bij het adviseren van bedrijven bij het opzetten van hun website. Daarnaast kan je jezelf verhuren als seo specialist of je specialisme uitbreiden naar sea, de wereld van betaalde advertenties.