Vergaderen waar jij wil

Binnen elk bedrijf vinden ze wel plaats: vergaderingen. En niet alleen binnen bedrijven, maar ook tussen bedrijven vinden vergaderingen plaats. Wanneer je een vergadering hebt, wil je dit natuurlijk wel doen in een prettige ruimte. Voor grote bedrijven is dit geen probleem, maar in een wat kleiner bedrijf is hier minder ruimte voor. Soms is het aantal vergaderzalen beperkt of passen er niet zoveel mensen in de zaal. Bij andere bedrijven of voor zzp’ers is een vergaderzaal niet rendabel, maar wat als je dan toch moet vergaderen?

Op zoek naar een vergaderruimte

Goed, ook al heb je geen vergaderruimte, het zal toch wel eens voorkomen dat je moet vergaderen. Dan moet je dus op zoek naar een vergaderruimte. Je kan de keuze maken om een normale kantoorruimte om te bouwen tot vergaderruimte, te vergaderen aan een werktafel of om een externe locatie te zoeken.

Flexibele ruimtes

In sommige kantoorgebouwen zijn kantoorruimtes en vergaderzalen voor verschillende bedrijven. Ook zijn hier een aantal flexwerkplekken, waar medewerkers tussendoor kunnen zitten. Een voorbeeld van zo’n flexibele manier van vergaderzalen huren is De Leeuwenbrug. Deze vergaderruimtes zijn gevestigd in een uniek gebouw, vlakbij het station en de snelweg, waardoor het voor iedereen goed te bereiken is. De ideale locatie dus.

Waar let ik op?

Wanneer je ergens een vergaderruimte huurt, dan wil je natuurlijk wel kwaliteit. Het is begrijpelijk dat je het liefst voor een grote ruimte met mooie tafels en een smartboard gaat, maar het is ook verstandig om rekening te houden met andere dingen.

Om te beginnen is het slim om rekening te houden met locatie, zoals we net al kort benoemden. Het is vervelend als de helft van de groep een hele lange reistijd heeft of vaak over moet stappen. Het is dus fijn als de locatie gemakkelijk en snel te bereiken is voor iedereen.

Verder is het slim om ook te kijken naar de andere faciliteiten. Is er bijvoorbeeld een kantine waar je lunch kan halen en zijn koffie en thee gratis of moet je hier zelf voor zorgen? Al deze kleine dingen zijn slim om mee te nemen in je overwegingen.