4 voordelen van een uitzendbureau op een rij

Door je in te schrijven bij een uitzendbureau kun jij snel een passende functie vinden. Het uitzendbureau zet zich namelijk in voor de opdrachtgever om geschikt personeel te vinden. Ze kijken in het huidige bestand van werkzoekenden en plaatsen indien nodig een advertentie. Ben jij op zoek naar werk? Dit zijn 4 voordelen van werken voor een uitzendbureau. 

Overzicht in vacatureaanbod

Het uitzendbureau heeft alle vacatures verzameld op hun site. Hierdoor zie jij geen vacature over het hoofd. Je maakt een profiel aan, waar je onder andere jouw persoonlijke gegevens en cv kunt plaatsen, vervolgens hoef je alleen nog maar op zoek naar passende functies om op te solliciteren. Gebruik filters om je zoekopdracht te verfijnen, bijvoorbeeld om aan te geven dat je op zoek bent naar een fulltime of parttimefunctie, en in welke branche jij wilt werken. Vind bijvoorbeeld direct verschillende binnenvaart vacatures als je deze branche werkt. 

Vacatures via de mail

Door je in te schrijven voor de mailing van het uitzendbureau ben jij als een van de eerste op de hoogte van de nieuwste vacatures. Je krijgt namelijk direct een melding via mail. Het uitzendbureau kan jou ook benaderen als ze op basis van jouw profiel denken dat je een geschikte kandidaat bent voor een vacature. 

Professionele ondersteuning

Het uitzendbureau weet precies naar wat voor werknemer de werkgever op zoek is. Doe hier je voordeel mee en vraag iemand om feedback op jouw cv of motivatiebrief. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op je sollicitatie, hierdoor vergroot je de kans dat jij die ene baan in de wacht sleept. Zie jij een vacature waarvan je denkt dat deze bij je past maar bezit je niet de gevraagde ervaring of diploma? Dan valt het aan te raden om even naar het uitzendbureau te bellen om te vragen of dit een harde eis is. Wellicht is dit niet het geval en word je gewoon gevraagd om te solliciteren.

Flexibel werken

Vaak is het werken via een uitzendbureau zeer flexibel. Zo werk je bijvoorbeeld een paar maanden bij een organisatie om in te vallen voor een medewerker met zwangerschapsverlof of heeft de werkgever een uitzendbureau ingeschakeld om tijdelijk te voldoen aan een hogere vraag. Ook voor jezelf is het werk flexibel, omdat je niet vastzit aan een lang opzegtermijn. Als je een andere baan vindt die nog beter bij je past, kun je zo jobhoppen. Bevalt het juist goed? Dan kan het bedrijf besluiten om je in vaste dienst te nemen. In sommige gevallen kun je ook direct via een vast contract aan de slag bij het bedrijf dat jouw voorkeur heeft.

Er zitten dus genoeg voordelen aan werken via een uitzendbureau. Een uitzendbureau kan jou helpen met het vinden van geschikt werk en je hebt de mogelijkheid om flexibel om te gaan met je tijd. Schrijf je eens in bij een uitzendbureau om te kijken of dit bij jou past. Veel plezier vast!

Geplaatst in: Werk