5 tips voor het maken van je cv

Je gaat solliciteren en daar heb je natuurlijk een cv voor nodig. Wanneer je deze van tevoren op moet sturen, kan jouw eventuele nieuwe werkgever alvast een beetje een idee krijgen over jou wat je competenties zijn en welke ervaringen je al hebt. Misschien vind jij het lastig om te bedenken hoe je je cv goed in elkaar zet, daarom hier dan voor jou een aantal tips hoe je een cv maakt.

Vacatures

Voordat je gaat solliciteren, ga je eerst op zoek naar vacatures die bij jou passen of aansluiten bij jou opleiding of eerdere werkzaamheden. Soms is ook dit lastig omdat er niet perse vacatures zijn waar jij naar op zoek bent. Je kunt het ook altijd proberen met een open sollicitatie. Stuur een motivatiebrief met je cv naar een bedrijf en met een beetje goede hoop, nemen ze je aan en heb jij een nieuwe baan. Verdo Werkt heeft voor jou alle vacatures in jouw buurt op een rijtje, dus daar zit sowieso wel iets tussen wat jou aanspreekt en past bij je ervaringen of opleiding. Verdo Werkt heeft geen vacatures in een bepaalde regio of provincie, dus wanneer jij werk ergens aan de andere kant, voor jou gezien, van Nederland zoekt, hebben ze ook genoeg vacatures in Renswoude bijvoorbeeld.

Hoe maak je een goed cv?

Dan is de vraag, hoe maak je nu een goed cv wat bedrijven aantrekt wanneer ze dit zien zodat jij een goede kans hebt om in eerste instantie op gesprek te komen en wellicht zelfs wel aangenomen wordt. Er zijn natuurlijk verschillende sites waar je je cv op kunt maken en deze hebben dan ook een format waarin alle dingen staan die sowieso in je cv moeten komen. Een aantal tips voor het maken van je cv zal ik alvast aan je geven;

  1. Creëer overzicht. Maak functietitels dikgedrukt en gebruik herkenbare kopjes.
  2. Maak je cv opvallend, maar houd het wel zakelijk. Maak een mooie lay-out, zo valt jouw cv namelijk op tussen de rest.
  3. Houdt het kort. 1 of 2 pagina’s is echt genoeg, ligt natuurlijk wel aan hoeveel werkervaring je hebt.
  4. Zet het belangrijkste sowieso op pagina 1. Zet alles dan ook in a-chronologische volgorde, begin dus met je huidige baan en werk het zo verder uit.

Maak een profielschets. Noteer je sterke kanten en zorg dat het past bij de vacature. Zet nooit je zwakke punten op je cv!

Geplaatst in: Werk