Vind de beste werkkleding voor jouw bedrijf

Het dragen van werk- en/of bedrijfskleding wordt steeds belangrijker. Niet alleen is het een goede manier om de professionaliteit en representativiteit van je bedrijf uit te dragen, maar het dragen van de juiste werk- en/of bedrijfskleding draagt ook bij aan de veiligheid van je medewerkers. Ben je op zoek naar de juiste werkkleding voor je bedrijf? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

Het belang van goede bedrijfskleding

Het dragen van goede bedrijfskleding is erg belangrijk. De voornaamste reden om bedrijfskleding te dragen, is veiligheid. Met de juiste werk- of bedrijfskleding bescherm je je werknemers tegen gevaarlijke invloeden van buitenaf. Daarnaast straalt het dragen van werk- of bedrijfskleding een hoge mate van professionaliteit uit. Door je werknemers in de juiste werkkleding te hullen, laat je als werkgever zien dat je op de juiste manier omgaat met je werknemers en het zorgt ervoor dat je werknemers er representatief uitzien bij het verrichten van hun werkzaamheden. Ook kan het dragen van werk- of bedrijfskleding bijdragen aan een gevoel van eenheid binnen je team. Doordat je werknemers allemaal hetzelfde type werk- of bedrijfskleding dragen, wordt er op onbewust niveau een gevoel gecreëerd van gelijkheid en dat men echt samen naar dezelfde doelen toe werkt. 

Ook hoeven medewerkers niet meer na te denken over de juiste kledingkeuze tijdens hun aanwezigheid bij je bedrijf. Daarnaast is het dragen van werk- of bedrijfskleding een goede manier om je de naamsbekendheid en herkenbaarheid van je bedrijf te vergroten. Laat je de werkkleding van je medewerkers bedrukken met je bedrijfsnaam en/of bedrijfslogo? Dan zijn je werknemers niet alleen aan het werk voor je bedrijf, maar maken ze er ook nog eens actief reclame voor. 

Waar moet goede bedrijfskleding aan voldoen? 

Veiligheid

Goede bedrijfskleding moet altijd voldoen aan de geldende veiligheidseisen die een werkomgeving met zich meebrengt. Hierbij kun je denken aan het dragen van werkschoenen in een omgeving waar gewerkt wordt met zware of scherpe producten en het dragen van een werkjas wanneer er in koude of natte weersomstandigheden gewerkt wordt. 

Comfort

Daarnaast is het belangrijk dat bedrijfs- of werkkleding voldoet aan de eis comfort. Je wil immers niet dat je werknemers last hebben van jeukende werkkleding en daardoor afgeleid raken gedurende hun werkzaamheden. Het is belangrijk dat je medewerkers hun bedrijfskleding met gemak, en het liefst ook met trots, dragen. Zorg er dus voor dat je hen bedrijfs- of werkkleding van kwaliteit aanbiedt. 

Representativiteit 

Daarnaast moet goede bedrijfs- of werkkleding voldoen aan de eis: representativiteit. Dit houdt niet alleen in dat de werk- of bedrijfskleding er goed uit moet zien, maar ook dat deze voorzien is van de naam, het logo en/of de slogan van je bedrijf. Laat bijvoorbeeld een mooie Helly Hansen werkjas bedrukken met je bedrijfslogo of bedrijfsnaam en laat de naam van je bedrijf op werk shirts bedrukken of borduren. 

Volledigheid 

Ga je je werknemers bedrijfskleding aanbieden? Zorg dan dat ze een volledige werkoutfit tot hun beschikking hebben; van werkschoenen heren tot polo, riem, sweater en werkjas. Zo behoud je de uniformiteit en representativiteit van de werkkleding.

Geplaatst in: Werk