Wat werving en selectiebureaus voor je kunnen betekenen

Selectie en werving van geschikte kandidaten voor je vacatures is erg belangrijk. Echter, het kost meestal zeeën van tijd. Door veel bedrijven wordt deze tijdrovende klus dan ook uitbesteed aan een echte specialist op dit gebied. Een werving en selectiebureau kan u helpen! Wat is selectie en wat is werving nu precies? Werving en selectie zijn woorden die bij elkaar horen. Ze staan voor het proces waarin geschikte kandidaten worden geïdentificeerd, geselecteerd en aangetrokken in de richting van jouw vacature en bedrijf. Praktisch gezien betekent dit dat een werving en selectiebureau mensen werft die vervolgens meteen bij u in dienst komen. Hier komt natuurlijk wel wat voor in de plek: nadat het bureau mensen aan je heeft geleverd, betaal je een bepaald deel van het berekende jaarloon. Mocht je het je afvragen: recruitment is hetzelfde als werving en selectie.

Voordelen van een werving en selectiebureau

Er zijn meerdere redenen voor het feit dat bedrijven graag samenwerken met werving en selectiebureaus. Het zorgt voor flexibiliteit tijdens het invulling geven aan je vacatures. Verder kunnen de kandidaten meteen bij je in dienst komen. Er wordt bij plaatsing gewerkt met een vaste fee. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Ook ben je zoals genoemd veel minder tijd kwijt met betrekking tot selecteren en überhaupt werven van geschikte deelnemers. Contact via een werving en selectiebureau zorgt voor snelle manieren waarop contact met de kandidaten mogelijk is.

Hoe werkt werving en selectie precies?

Met het werving en selectiebureau spreek je als bedrijf af wat het bureau precies allemaal van je overneemt. Het kan namelijk alleen om advisering gaan of alleen wat meehelpen hier en daar. De werving en selectie kan ook gedeeltelijk of geheel worden overgenomen. Het ligt eraan wat je zoekt en wilt. Maar hoe werkt het nou precies? Eerst spreek je met een recruiter welke vacatures je hebt. Daarna kijk je welke en hoeveel kandidaten je nodig hebt. In overleg zet de recruiter de vacatures uit op zogeheten jobboards en op sociale media. CV’s worden door hen opgevraagd, geselecteerd en bewaard als aan het functieprofiel voldaan is. Deze kandidaten worden aan jou voorgesteld. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de eerste paar gesprekken door het bureau te laten doen. Het gaat altijd om de dunne lijn tussen wat jij nog fijn vindt om zelf te doen en wat je liever uitbesteedt. 

Geplaatst in: Werk