Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Een nieuwe medewerker is gevonden om zo de drukte het hoofd te kunnen bieden. Maar wat als die drukte weer afneemt en u ruim in uw personeelsjas zit? Kunt u dan gemakkelijk afschalen in personeel?

De arbeidswetgeving wordt ieder decennium verandert door de regering. Iedere keer wordt er geprobeerd om werknemers meer vaste contracten te geven en ondernemers meer flexibiliteit. Dat zijn tegenovergestelden en daardoor is iedere arbeidswet een lapmiddel en doorgaans een soort middenweg. Een alternatief voor het werkgeverschap is payroll of payrolling.

 

  1. Overeenkomsten

Een ondernemer en een payrollbedrijf vallen onder de arbeidswet en daarnaast vaak onder een CAO. In die CAO is onder andere de beloning geregeld. Een payrollbedrijf moet deze beloning aanhouden wanneer ze medewerkers payrollt aan de onderneming. Onder beloning vallen: het loon, eventuele toeslagen en onkostenvergoedingen, en periodieke en CAO verhogingen.

Een payroll medewerker heeft recht op pensioen en de algemeen geldende wetgeving omtrent zorgverlof en de wetgeving omtrent ontslag zijn gelijk. Ook een payroll bedrijf moet een transitievergoeding betalen bij ontslag en daarvoor gelden dezelfde regelingen.

Tot slot geldt bij ziekte voor het payrollbedrijf ook de wet Poortwachter en hebben de medewerkers van een payrollbedrijf dezelfde vakantiegeld en -dagen regeling.

 

  1. Verschil

Het grote verschil zit in de flexibiliteit van de duur van de arbeidscontracten. Een ondernemer moet een contract voor een bepaalt aantal uren per periode aanbieden. Na maximaal 3 contracten in 2 kalenderjaren komt de medewerker in aanmerking voor een vast contract. Een payroll medewerker heeft de eerste anderhalf jaar een soort 0-uren contract en mag aansluitend nog 6 tijdelijke contracten in 4 kalenderjaren krijgen. Een minimale tijdelijke contractduur van 5,5 jaar in tegenstelling tot de 2 jaar in het reguliere arbeidsrecht voordat een vast contract aan de orde is bij het payrollbedrijf.

 

  1. Werkgeverschap

Wanneer u een medewerker payrollt, zorgt u er voor dat het werkgeverschap bij de payroll onderneming ligt. Zij zijn verantwoordelijk voor de loonbetalingen en de wettelijke reserveringen en afdrachten. Aangezien het payrollbedrijf verantwoordelijk is voor ontslag en de ziekte heeft u daar geen zorgen over als onderneming.

 

Wilt u flexibiliteit in uw werkgeverschap en wel goede arbeidsvoorwaarden voor uw medewerkers? Dan is payroll via Payrollplaats een alternatief voor uw werkgeverschap. Uw medewerkers hebben grotendeels dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij u en u heeft de flexibiliteit als onderneming zonder alle administratieve lasten en werkgeversverplichtingen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Laat een Reactie achter