Hoe werkt het warehouse systeem?

Het magazijnsysteem wordt gebruikt door logistieke bedrijven die hun opslag- en distributieprocessen willen vereenvoudigen. Het Warehouse Management System (WMS) komt overeen met een reeks software die vele dagelijkse operaties van een magazijn kan ondersteunen. Het is een oplossing die helpt bij de routine van voorraadbeheer en verzending op een strategische manier.

In dit artikel wordt nader ingegaan op warehouse oplossingen en de voordelen die het kan opleveren voor het logistieke bedrijf en zijn klanten. Kijk hier eens naar!

Waarom wedden op warehouse oplossingen?
Gewoonlijk is het hoofddoel van dit warehouse management systeem het controleren van alle processen van ontvangst, verzending, inventaris en facturering, dat wil zeggen alles wat intern wordt verplaatst.

Daartoe bevat het Warehouse alle informatie die nodig is om de planning, de controle van de opslag en de meting van de resultaten van het gebied te verbeteren.

Het Warehouse-systeem biedt uitstekende oplossingen voor het gebruik van RFID, een alternatieve technologie voor het lezen van barcodes, die automatisch de in- en uitgang van producten identificeert en controleert. Door radiosignalen te gebruiken, bewaakt het ook goederen die zich ver weg bevinden.

Wat zijn de functionaliteiten van het warehouse-systeem?
Het Warehouse kan worden geïntegreerd met andere systemen, zoals ERP en andere bedrijfsbeheer software. Deze faciliteit zorgt voor het automatisch genereren van voorraden, orders en retour processen.

Het bevat ook een lijst van interessante kenmerken voor elke stap van het opslag operatieproces. Controleer zes van hen:

Rapportage-emissie: het systeem maakt het mogelijk om zeer snel alle management rapporten te genereren, waardoor de conferentie en de strategische besluitvorming worden vergemakkelijkt.

Betere pallet behandeling: door een RFID-tag in de pallets aan te brengen, kunnen de goederen beter worden gecontroleerd en sneller worden gelokaliseerd.

Controle van de voertuigbewegingen: het systeem maakt de controle mogelijk van de voertuigen die toegang hebben tot de werf van het bedrijf om goederen te leveren of op te halen.

Beter magazijnbeheer: door het systeem steeds up-to-date te houden, vertonen het identificatieproces van de gevraagde goederen en de reservering van het materieel een lager foutenpercentage.

Overdrachten: het beheer van verschillende magazijnen en de overdracht van goederen is assertiever wanneer het magazijnsysteem wordt gebruikt.

Bevoorrading van de productielijnen: het onderhoud van de hele productielijn gebeurt snel en periodiek, zodat onderbrekingen van het proces door gebrek aan materiaal of eender welk soort uitrusting worden voorkomen.

Voordelen van warehouse oplossingen

Wanneer wordt gekozen voor een bedrijf dat het Warehouse-systeem tot zijn oplossingen rekent, heeft de klant de zekerheid van risicobeperking. Dit komt doordat de besluitvorming flexibeler wordt met de middelen die de software biedt.

De vermindering van de hoeveelheid voorraad en de optimalisering van de fysieke ruimte zijn andere voordelen die het systeem biedt.

Daar komt nog bij dat de processen doeltreffender kunnen worden gevolgd, aangezien de werknemers met een paar muisklikken de locatie en verplaatsing van goederen kunnen traceren.


Bron: krijgsmanpublicwarehousing.nl