Veranderingen waarmaken in je bedrijf

Het kan in elk bedrijf voorkomen dat leidinggevenden en werknemers op een bepaald punt in een sleur terecht komen. Dit kan komen doordat bepaalde processen op de automatische piloot gedaan worden, zonder na te denken over wat er wellicht beter of sneller kan. Het is niet altijd makkelijk om deze sleur te doorbreken. Toch zijn er manieren om een innovatieve visie neer te zetten die bij kan dragen aan de groei van het bedrijf. Dit hoeft niet altijd intern vanuit het bedrijf te komen. Hoe dan wel? Lees vooral verder! 

Stel haalbare doelen op

Om te beginnen met verandering, is het belangrijk om doelen voor ogen te hebben. Wat willen we precies bereiken met deze verandering? Zorg er in ieder geval voor dat dit realistische, haalbare doelen zijn. Denk dus niet meteen te groot, maar begin klein. Een doel behalen geeft namelijk een fijn geluksgevoel dat je steeds meer zal motiveren om de andere doelen ook te behalen. Kleine doelen behalen zorgt voor een optimistische start!

Kijk kritisch naar de huidige aanpak

Soms doe je op werk dingen, omdat ze gewoon gedaan moeten worden. Je denkt er niet bij na, omdat je dit al vaak gedaan hebt. Zorg er echter voor dat je wel altijd kritisch blijft kijken naar hoe je huidige dingen aanpakt. Misschien doe je al die tijd al wel iets wat eigenlijk veel sneller of efficiënter kan! Heb het hier ook met je collega’s over. Waar lopen zij bijvoorbeeld tegenaan in hun werkzaamheden? Bedenk daar vervolgens oplossingen voor.

Advies- en verandermanagement

Als het niet lukt om deze sleur intern te doorbreken, kan je ervoor kiezen om een externe partij in te huren die is gespecialiseerd in verandermanagement. Zij kan wellicht via verschillende gesprekken en workshops een advies uitbrengen waarmee jullie aan de slag kunnen. Iemand van buitenaf kan subjectief naar de visie van een organisatie kijken en daar een waardeoordeel aan hechten, zonder dat ze rekening hoeft te houden met bepaalde normen binnen een organisatie. Zo kan de sleur wellicht opgebroken worden op een manier waar jullie zelf nog niet aan hadden gedacht!