Wat is een Magento 2 webshop?

In de e-commerce is Magento 2 het platform waaraan de meeste eigenaren van een webshop zijn verbonden. Begonnen met Magento 1 en meegegaan naar de tweede versie, of direct daarin gestart, de fans van Magento zijn van alle tijden. En dat is natuurlijk met een reden, zoals de vele voordelen die het biedt. Niet alleen voor jou als eigenaar van de webshop, maar ook voor de developer die achter de schermen je webshop opzet, eventueel onderhoudt en klaarstaat bij technische problemen. Hoewel met zoveel gebruikers de keuze uit twee pakketten misschien doet vermoeden dat elke webwinkel er dan praktisch hetzelfde uitziet, is niets minder waar. Door de vele mogelijkheden die elk pakket biedt kan elke webwinkel er volledig uniek uitzien en toch genieten van het gebruiksgemak wat Magento te bieden heeft. 

Wat zijn de voordelen van Magento 2?


Uiteraard biedt Magento 2 de belangrijkste functionaliteiten voor het beheren van een webshop, namelijk het beheer van de voorraad en producten en het bestel- en afrekenmechanisme. Magento Open Source is gratis en kent beperkte mogelijkheden. Magento Commerce vereist een licentie om het te gebruiken, maar biedt daarbij wel meer opties. Hieronder vallen bijvoorbeeld gepersonaliseerde promoties, een geavanceerde zoekfunctie, technische support en er is minder technische kennis nodig om de webshop op te zetten en te onderhouden. Voor grotere bedrijven die veel verkeer naar hun webshop trekken is Magento Commerce geschikt, kleinere webshops kunnen prima uit de voeten met Magento Open Source en een goede developer die de boel opzet en achter de schermen bijhoudt. Beide pakketten zijn gebruiksvriendelijk en een goede investering in je webwinkel. 

Waarom is Magento 2 het meest geschikt voor mijn webshop?


Als ware ondernemer denk je niet alleen aan de korte termijn, maar ook enkele jaren vooruit. Hoe groot is je onderneming dan? Waar sta je met je webwinkel? In welk realistisch tempo wil en kun je daarheen groeien? Magento 2 groeit hierin naadloos met je mee, of je nu met je eerste webwinkel begint, of al jaren een (andere) webshop runt, Magento is klaar voor de toekomst! Volledig responsive voor computers, tablets en smartphones zonder in te leveren op de hoge conversie. In slechts twee stappen kunnen je klanten afrekenen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en privacy. Zo kunnen klanten, ook als hun e-mailadres al wel aan een account gekoppeld is, er nog steeds voor kiezen om als gast af te rekenen. Een service die veel gewaardeerd wordt!
Kijk hier voor meer informatie over de Magento 2 webshop.