Wat zijn de voordelen van een populair Instagram account?

Social media speelt een steeds grotere rol in zowel het dagelijks leven van mensen als een bron van inkomsten. Voordelen van social media zijn dat je makkelijk je verhaal kan doen, foto’s kunt delen of ander soort content kan verspreiden. Dit is natuurlijk erg leuk om te doen, en al helemaal als je daar een bron van inkomsten van kan maken. Dit gebeurt normaliter in de vorm van advertenties of promotie van bepaalde merken of producten. Hierbij is het natuurlijk belangrijk hoeveel likes en/of volgers iemand heeft, hoe hoger dit aantal is hoe meer een merk zal betalen.

Kan je likes kopen en hoe werkt dit?
Om meer volgers en likes te vergaren, kan je Instagram likes kopen of Instagram volgers kopen. Volgers kopen wordt vaak gedaan om meer volgers aan te trekken om het account te volgen; een sneeuwbal effect. Het kopen van likes gaat via verschillende websites en de prijs ligt meestal rond de vijf euro per 100-200 likes. Voor volgers betaal je vaak iets meer. Beide zijn zogeheten ‘dummy’, dus fictieve accounts en likes. Het is verder niet verboden om dit te doen, alleen kan het wel opvallen als er een groot verschil tussen likes en volgers is. Er zijn verschillende aanbieders op internet die fictieve volgers of likes verkopen. Dit is voor iedereen beschikbaar met een social media account.

Wat zijn de voordelen van likes kopen en waarom zou je dat doen?
Het grootste voordeel van Instagram likes kopen is dat je hiermee makkelijker ‘echte volgers’ kan aantrekken. Een account met weinig volgers krijgt vaak moeilijk nieuwe volgers, het kan dus helpen om op een vliegende start te maken. Daarnaast krijgt een foto of video met meer likes ook meer bekendheid, wat ook kan helpen met meer mensen bereiken.

Hoe verdien je geld met social media?
Volgers kopen is meestal de eerste stap naar het verdienen van geld met social media. Geld verdienen met social media gaat in de meeste gevallen via externe organisaties die mensen, of wel influencers, bereiken en geld aanbieden voor het maken van reclame of promoten van een merk. Uiteraard is het voor een merk belangrijk dat veel, echte, mensen worden bereikt en de content die wordt aangeboden door mensen wordt gezien. Vaak gaat het in de vorm dat iemand een filmpje of foto maakt, waarin dat het product word gepromoot. Dit kan zowel een hele duidelijke manier van reclame maken zijn, waarin alleen het product of merk zichtbaar is of een zogeheten ‘verborgen reclame’. De vergoeding wordt hier uiteraard op aangepast.