WordPress in een aantal stappen uitgelegd

WordPress is een geweldig platform voor het maken van websites, maar er zijn enkele dingen die je moet weten om het effectief te gebruiken. In deze blogpost bespreken we één WordPress tip voor beginners die je op weg helpt met dit populaire content management systeem en hoe je je eigen website laat maken.

WordPress menu’s

Met het WordPress Menusysteem kun je gemakkelijk menu’s voor je website maken en beheren. Je kunt pagina’s, berichten, categorieën en zelfs aangepaste links aan je menu’s toevoegen. Om een nieuw menu maken, ga gewoon naar de pagina Uiterlijk > Menu’s op je dashboard en klik op “Een nieuw menu maken”

Vanaf daar kun je je menu een naam geven en er items aan toevoegen. Zodra je klaar bent, klik je op “Menu opslaan” en het wordt automatisch toegevoegd aan je site. Je kunt je menu’s vervolgens op elk moment bewerken vanaf de pagina Menu’s.

WordPress Instellingen

In het gedeelte WordPress Instellingen kun je alle verschillende opties voor je website beheren. Dit omvat zaken als de titel en tagline van je site, je permalink structuur, commentaar instellingen en meer. Om toegang te krijgen tot het Instellingen gedeelte, ga je naar het Dashboard > Instellingen menu.

Van daar kun je alle standaardinstellingen voor je site wijzigen. Zorg ervoor dat je op “Wijzigingen opslaan” klikt nadat je wijzigingen hebt aangebracht.

WordPress Gebruikers

Heb je een website met meerdere auteurs, dan zul je je gebruikers moeten beheren vanuit het gedeelte WordPress Gebruikers. Hier kun je nieuwe gebruikers toevoegen, bestaande gebruikersprofielen bewerken en zelfs gebruikers verschillende rollen en rechten geven. Om naar de Gebruikers sectie te gaan, ga naar het Dashboard > Gebruikers menu.

Van daaruit kun je een nieuwe gebruiker toevoegen door te klikken op “Nieuwe toevoegen”. Je kunt ook het profiel van een bestaande gebruiker bewerken door op zijn naam te klikken. Om de rol of de rechten van een gebruiker te wijzigen, klik je op de link “Bewerken” naast zijn naam.

WordPress Hulpmiddelen

De WordPress Tools sectie is waar je alle verschillende tools kunt vinden die beschikbaar zijn om je te helpen je website te beheren. Deze omvatten zaken als de Site Health Check tool, de Export/Import tool en meer. Om naar de Tools sectie te gaan, ga naar het Dashboard > Tools menu.

Van daaruit kun je alle beschikbare tools gebruiken. Lees voor elk hulpmiddel de documentatie, zodat je weet wat het doet en hoe je het goed kunt gebruiken.

WordPress hulp en documentatie

Als je ooit hulp nodig hebt bij iets dat met WordPress te maken heeft, kijk dan zeker naar de officiële WordPress documentatie. Hier vind je alles van tutorials over het gebruik van WordPress, tot antwoorden op veelgestelde vragen en meer. Om bij de documentatie te komen, ga naar het Dashboard > Help menu.

Van daaruit kun je zoeken naar wat je nodig hebt of door de verschillende onderwerpen bladeren. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, kun je een vraag stellen op de ondersteuningsforums. Iemand zal je zeker helpen.

Dat is het! Dit zijn slechts enkele van de basisbeginselen van WordPress die iedereen zou moeten kennen. Met deze onderdelen onder de knie, ben je goed op weg om een WordPress pro te worden! Neem voor meer informatie een kijkje bij Riumssen. Bedankt voor het lezen en veel succes!