Zo val je op bij ZZP opdrachten

Wil jij de beste ZZP opdrachten vinden om wat extra inkomen te genereren? Dan zijn er voldoende mogelijkheden te vinden. Steeds meer bedrijven gaan namelijk over op freelancers om bepaalde opdrachten uit te laten voeren. De verschillende werkgevers zetten daarom regelmatig vacatures op een website om de lege plekken op te vullen. Er zijn daarom veel verschillende vacaturewebsites te vinden die jou aan een baan kunnen helpen. Een van deze websites is Between. Maar wat kun je eigenlijk allemaal verwachten en hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen alle freelancers die solliciteren?

ZZP opdrachten met veel sollicitanten

Op een vacaturewebsite zijn ZZP opdrachten in alle sectoren te vinden. Doordat de websites toegankelijk zijn voor iedereen is het niet altijd eenvoudig om op te gaan vallen. Er zijn immers veel mensen die op dezelfde vacatures reageren. Het vraag en aanbod ligt hierdoor ver uit elkaar en je moet er alles aan doen om die ene opdracht naar wens binnen te kunnen slepen. Daarom moet je ook gaan bepalen wat jouw sterkste punten zijn. Dit zijn de punten die goed naar voren moeten komen tijdens het solliciteren en kunnen daarom niet overgeslagen worden.

Jouw kwaliteiten op een rijtje

Als eerste ga je daarom kijken naar de ZZP opdrachten die bij jou passen. Door op de sector te selecteren en de verschillende vacatures naast elkaar te leggen, zie je in een oogopslag of je aan de kwaliteiten kunt voldoen die gevraagd worden. Ieder bedrijf benoemd namelijk een aantal kwaliteiten en vaardigheden en je weet van jezelf waar je wel en niet goed in bent. Kritisch naar jezelf kijken is daarom wel een belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Door dit op voorhand al te doen ben je ook al beter voorbereid op de vragen die gaan komen.

Een goede brief opstellen

De ZZP opdrachten kun je alleen binnenslepen als je een goede sollicitatiebrief opstelt. Een interessante en unieke brief doet het vaak beter dan een standaard bericht. Een brief die geheel aansluit bij de sfeer die in het bedrijf hangt, is alleen maar beter. Ondanks dat er een informele sfeer kan hangen moet je het wel altijd goed doseren. Wijk daarom nooit te ver uit, maar blijf bij de kern van het verhaal. Je kunt altijd de vacature volgen om bijvoorbeeld te vertellen welke vaardigheden je al bezit en waar je nog aan kunt gaan werken in de toekomst. 

Een goede indruk bij het bedrijf

Wanneer je wordt uitgekozen voor de ZZP opdrachten is het ook belangrijk om je voor te bereiden op een gesprek. Veel werkgevers willen de freelancer eerst gezien hebben voordat er een opdracht aan gekoppeld wordt. Hierbij geldt wederom dat je een goede indruk achter moet laten. Blijf daarom altijd jezelf, maar zorg er wel voor dat je antwoord kan geven op bepaalde vragen en hier ook op een goede manier op in gaat. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je de opdracht daadwerkelijk in handen krijgt en kunt beginnen met werken. Neem een kijkje voor de verschillende opdrachten en opdrachtgevers bij Between!